Efter en skiddag i backen på nyårsafton slank dessa ner väldigt enkelt… Är dom små får man ta två, visst va? Det här receptet ger dig 6 st. våfflor.

- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk strösocker
- 1 nypa salt
- 2 dl mjölk
- 2,5 dl mineralvatten
- Löjrom (så mycket som möjligt)
- Smetana
- Rödlök
- Dill/gräslök
- Citron
- Svartpeppar
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt mjölk och mineralvatten. Blanda slutligen ner det avsvalnade smöret. Grädda i järn och lägg på galler för att den ska forstätta att vara frasig. Toppa våfflan med löjrom, finhackad rödlök, dill/gräslök, citron och smetana. Dra några drag svartpeppar över.