Löjromsvåffla

Efter en skiddag i backen på nyårsafton slank dessa ner väldigt enkelt… Är dom små får man ta två, visst va? Det här receptet ger dig 6 st. våfflor.

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl mineralvatten

  • Löjrom (så mycket som möjligt)
  • Smetana
  • Rödlök
  • Dill/gräslök
  • Citron
  • Svartpeppar

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt mjölk och mineralvatten. Blanda slutligen ner det avsvalnade smöret. Grädda i järn och lägg på galler för att den ska forstätta att vara frasig. Toppa våfflan med löjrom, finhackad rödlök, dill/gräslök, citron och smetana. Dra några drag svartpeppar över.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s