Dumplings

  • 2 dl rödkål, väldigt finhackad
  • 300 g vegetarisk färs
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • Fryst färdig dumplingdeg
  • 0,5 dl ljus soja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron
  • 1 vitlök
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk sesamolja
  • 1 salladslök
  • 1 msk rostade sesamfrön

Blanda färs, rödkål, lök, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och fisksås i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ i kylen. Ta fram dumplingdegen och fylll med lite av färsblandningen. Blöt kanterna med lite vatten och kläm ihop kanterna till ett litet knyte.

Stek dumplingen i lite olja i en traktörpanna (en panna som har ett lock) under ca 2 minuter. Häll sedan på ca 2 dl vatten och lägg på ett lock. Låta ånga ca 5 min – tills vätskan har försvunnit. Lyft på locket och stek på lite så att botten blir frasig. Ät direkt tillsammans med dippsåsen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s