
- 2 dl rödkål, väldigt finhackad
- 300 g vegetarisk färs
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk ingefära, riven
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk fisksås
- Fryst färdig dumplingdeg
- 0,5 dl ljus soja
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 citron
- 1 vitlök
- 0,5 röd chili
- 1 msk sesamolja
- 1 salladslök
- 1 msk rostade sesamfrön
Blanda färs, rödkål, lök, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och fisksås i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ i kylen. Ta fram dumplingdegen och fylll med lite av färsblandningen. Blöt kanterna med lite vatten och kläm ihop kanterna till ett litet knyte.
Stek dumplingen i lite olja i en traktörpanna (en panna som har ett lock) under ca 2 minuter. Häll sedan på ca 2 dl vatten och lägg på ett lock. Låta ånga ca 5 min – tills vätskan har försvunnit. Lyft på locket och stek på lite så att botten blir frasig. Ät direkt tillsammans med dippsåsen.