
4 personer:
500 gram vegetarisk färs (går självklart att ta vilken färs som helst)
2 msk japansk soja
1 msk fisksås (alt grönsaksfond)
3 vitlöksklyftor
2-3 cm ingefära
1 röd chili
2 morötter
2 selleristjälkar
2-3 salladslökar eller 1/2 purjolök
200 gram böngroddar
1 dl jordnötter
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 dl majonäs
1 msk soja
3 schalottenlökar (alt. rostad lök)
1 lime
Små tacobröd alt salladsblad
Starta med att fritera löken genom att skiva schalottenlöken fint och fritera i het olja. Låt sedan rinna av på papper.
Blanda ihop soja och majonäs. Finhacka jordnötter koriander och mynta. Skär en lime i klyftor.
Skär morötter i tunna stavar, hacka selleri och skiva salladslöken och lägg i en skål tillsammans med böngroddar.
Stek färsen i olja tills den är lite knaprig. Blanda ner soja och fisksås och rör runt. Tillsätt sedan finriven ingefära, vitlök och chili. Stek några minuter på medelvärme.
Rosta små tacobröd kort i en stekpanna (alt ta ett salladsblad.) Fyll brödet med färs, grönsaker, örter majo och lök.