I väntan på grillväder grillar vi pizza. I väntan på pizzan mumsar vi på krustader.
Svampkrustader
400 gram champinjoner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk soja
2-3 tsk kycklingfond
2-3 msk sherry
ca 2 dl grädde
smör
salt
1 pkt krustader
Stek finhackad lök och vitlök i lite smör tills de fått lite färg. Blanda ner svampen, salta och stek några minuter. Tillsätt sedan soja och fond och låt puttra någon minut. Slå på grädde och sherry. Småputtra på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt/peppar.
Fyll krustaderna med svampfyllningen och ät direkt.
Grillad pizza
Deg 4 pers
25 gram jäst
2,5 dl vatten, 37 grader
6-7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk olivolja
ströbröd av majs
Rör ut jästen i vattnet. Häll i mjölet, lite i taget, salt och olja.
Knåda ca 10 minuter för hand.
Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Kavla ut degen till fyra avlånga pizzor.
Tomatsås
5 stora tomater
oregano
olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ev. lite socker
salt/peppar
Stek lök+vitlök i lite olja. Mixa tomaterna och häll ner i pannan.
Krydda och låt puttra några minuter.
Fyllning:
Parmesanost
champinjoner
paprika
kalkon
pinjenötter
pesto
ruccola
Gör rent gallret på grillen och pensla det med olja. Pudra en plåt med ströbröd av majs och lägg ner pizzaplattorna. (Detta för att inte degen ska fastna på gallret.) Lägg den panerade sidan på gallret och grilla några minuter – utan lock! Lägg sedan plattan med den opanerade sidan neråt på plåten och lägg på den fyllning du vill ha. Lägg tillbaka pizzan på gallret och grilla med lock. Pizzan är klar när osten smält. Toppa med pesto och ruccola.