Plock

Krustader med chèvre och hjortron
1 pkt krustader
200 g Chèvre
Hjortronsylt

Sätt ugnen på 225 grader. Dela chèvren i mindre bitar och lägg ner i krustaden. Ställ in i ugnen till osten smält lite, cirka 10-15 min. Toppa med sylt och ät på studs.

Laxbollar
1 pkt rökt lax, hackad
2 dl kvarg eller creme fraiche
1+1 dl finhackad gräslök
1-2 tsk dijonsenap
salt/svartpeppar
Ev citrontimjan
Kex/kavring

Lägg kvargen i ett kaffefilter 1 timma och låt vätskan rinna av. Blanda ihop allt (spara hälften av gräslöken) och rulla bollar. Låt stå i kylen några timmar eller över natten.

Lägg bollarna på bröd eller kex. Strö över gräslöken och flingsalt.

Gin sour, 4 st
2 dl rabarbergin
4 dl sockerlag (gärna med rabarbersmak)
3 dl limejuice
1 äggvita
is

Mixa allt och häll upp i glas.

Lämna en kommentar