Krustader med chèvre och hjortron
1 pkt krustader
200 g Chèvre
Hjortronsylt
Sätt ugnen på 225 grader. Dela chèvren i mindre bitar och lägg ner i krustaden. Ställ in i ugnen till osten smält lite, cirka 10-15 min. Toppa med sylt och ät på studs.
Laxbollar
1 pkt rökt lax, hackad
2 dl kvarg eller creme fraiche
1+1 dl finhackad gräslök
1-2 tsk dijonsenap
salt/svartpeppar
Ev citrontimjan
Kex/kavring
Lägg kvargen i ett kaffefilter 1 timma och låt vätskan rinna av. Blanda ihop allt (spara hälften av gräslöken) och rulla bollar. Låt stå i kylen några timmar eller över natten.
Lägg bollarna på bröd eller kex. Strö över gräslöken och flingsalt.
Gin sour, 4 st
2 dl rabarbergin
4 dl sockerlag (gärna med rabarbersmak)
3 dl limejuice
1 äggvita
is
Mixa allt och häll upp i glas.