Gnocchi med kyckling och citron

1 påse gnocchi
2 kycklingfiléer
1/2 zucchini
5 sparris (fryst eller färsk)
1 gul lök
1/4 purjo
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 dl grädde
salt/peppar
1/2-1 citron, zest och saft
färsk persilja
Riven parmesan
färsk basilika
Ev. burrata, pinjenötter och brynt smör.

Koka snabbt upp sparrisen och låt den ånga av. Finhacka lök, vitlök och zucchini. Stek i lite smör blandat med rapsolja tills det blir mjukt. Lägg ner den delade sparrisen. Häll sedan ner vinet och låt puttra någon minut innan du fyller på med grädden. Tillsätt citronzest och lite saft efter några minuter. Hacka lite persilja och lägg ner i pannan. Låt puttra på låg värme medan du fixar resten. Smaka av med salt/peppar.

Dela kycklingen i mindre bitar och stel i lite smör. Ställ åt sidan.

Koka upp gnocchin och häll av vattnet. När de ångat av, stek i smör så att de får en krispig yta.

Blanda ihop sås, kyckling, riven parmesan och gnocchi strax före servering. Toppa ev. med riven parmesan och basilika. För extra lyx, lägg till burrata, rostade pinjenötter och lite brynt smör.

Lämna en kommentar