Jordnötsmarinerad tofu
25 g fast tofu naturell
2 msk jordnötssmör
1 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk miso
½ tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 tsk sesamolja
1 tsk limejuice
3 msk olja
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med jordnötssmör, miso, sambal oelek och dijonsenap. Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop.
Tärna tofun och lägg ner i marinaden. Ställ in i kylen i minst 20 minuter, men gärna några timmar.
Stek tofubitarna tills de får en krispig stekyta.
Misomajonnäs
1½ dl majonnäs
2 msk misopasta
1 msk risvinäger
1 tsk yuzusaft eller citronsaft
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk riven färsk ingefära
Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen.
Chilidressing
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 lime (saft + zest)
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
2 msk olja
½ msk sesamolja
3 msk finhackad koriander
Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylen.
Tillbehör
rödkål, strimlad
gurka, finhackad
bao buns
Ånga bao buns och servera på studs.