Svampsoppa

En riktigt god förrättssoppa!

Svampsoppa1 dl vitt vin
3 dl grädde
4 schalottenlökar
300-400 gram champinjoner
1,5 msk grönsaksfond
5 dl vatten
0.25 dl sherry

kall mjölk

Koka upp grädde och vin. Låt puttra tills det är ca 3 dl kvar.
Stek den hackade löken mjuk i en panna, tillsätt sedan svamp och fräs tillsammans en stund.

Häll över gräddblandningen och tillsätt fond, vatten och sherry. Låt allt sjuda ca 45 minuter. Låt gärna dra en stund innan du mixar soppan slät. Tillsätt sedan mjölk samtidigt som du mixar så att du får ett fint skum.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s