Pepparrotslax med squashpytt

Lördagsmiddagen blev toppen! Det var lite svag smak av pepparrot bara, så nästa gång rivs det ner färsk pepparrot i blandningen.

Pepparrotslax4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
125 g färskost med pepparrot
1 tsk perssillade
1/2 buljongtärning
1/2 dl färsk finhackad dill
salt, peppar
1 dl riven västerbottenost

Squashpytt:
1 squash
1/2 fänkål
1 gul lök
olja

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg ner laxfiléerna sin du saltar och pepprar. Vispa ihop creme fraiche, färskost, buljong, dill och kryddor. Häll såsen över laxen. Toppa med riven ost och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Skär squash, fänkål och lök i små tärningar och stek i olja. Salta och peppra.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s