Grillkväll i Kaxås med bubbel och löjrom

Rösti med löjrom
potatis
smör
Löjrom
röd lök
dill
creme fraiche

Skala och riv potatisen. Kläm bort all vätska
och stek i smör. Salta och peppra. Servera med övriga tillbehör och iskallt bubbel!

Hällefilé
Lägg fisken direkt på kallt galler, ej mitt över glöden. Pensla med olja och soja under grillningen.

Sötpotatispuré:
2 st skalade sötpotatisar
1.5 dl olivolja
1 st schalottenlök
1 klyfta vitlök
2 st citroner, juicen
0.5 knippe koriander

Dela potatisen i mindre bitar och koka tills dom är rejält mjuka. Låt dom stå och ånga av ett par minuter. Hacka schalottenlök och vitlök och lägg i en mixer. Tillsätt potatisen, olivolja och citronjuicen och mixa till en slät kräm. Avsluta med att blanda i koriandern.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s