En liten överraskningsfest för Janne som fyllde jämnt i veckan 🙂
4 bitar torskrygg
ärtskott
salladslök
100 g smör
1 krm vaniljpulver
600 g sötpotatis eller morötter
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Gremolataolja
50 g spenat
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
2 dl kallpressad rapsolja
Bryn smöret och tillsätt vaniljpulver. Ställ åt sidan. Koka sötpotatisen/morötterna mjuka och mixa med smöret. Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar.
Mixa spenat, persilja, vitlök, vinäger och honung i en matberedare till en slät massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle så att det binds ihop. Salta och peppra.
Stek den tinade torsken i lite smör/stek i ugnen.
Skiva salladslöken tunt och lägg ner i en skål med vatten. Det gör den krispigare.
Lägg pure på en tallrik, ringla över oljan och lägg på fisken. Toppa med salladslök och ärtskott.