Torskrygg med sötpotatispure och gremolataolja

En liten överraskningsfest för Janne som fyllde jämnt i veckan 🙂

 4 bitar torskrygg
ärtskott
salladslök

100 g smör
1 krm vaniljpulver
600 g sötpotatis eller morötter
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Gremolataolja
50 g spenat
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
2 dl kallpressad rapsolja

Bryn smöret och tillsätt vaniljpulver. Ställ åt sidan. Koka sötpotatisen/morötterna mjuka och mixa med smöret. Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar.

Mixa spenat, persilja, vitlök, vinäger och honung i en matberedare till en slät massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle så att det binds ihop. Salta och peppra.

Stek den tinade torsken i lite smör/stek i ugnen.

Skiva salladslöken tunt och lägg ner i en skål med vatten. Det gör den krispigare.

Lägg pure på en tallrik, ringla över oljan och lägg på fisken. Toppa med salladslök och ärtskott.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s