Vitkålslasagne

500 g quornfärs
1 burk krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
i tsk sambal oelek
1-2 msk grönsaksfond
1 dl rödvin
3 msk tomatpuré
torkad basilika
8 blad vitkål
0,5 burk Philadelphiaost
3 dl riven ost, ex parmesan eller cheddar
2-3 dl creme fraiche
smör

Bryn färsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Lägg ner tomatpuré, sambal, rödvin och fond och låt puttra en stund. Häll ner krossade tomater och kryddor. Låt puttra på medelvärme några minuter. Smaka av och justera efter behov

Lägg vitkålsbladen i en kastrull och låt de koka ca 6 min, den ska kännas mjuk. Häll av vattnet.

Blanda philadelphiaost med ost och creme fraiche.

Lägg lite quornfärssås i botten på en ugnsform. Lägg sedan över hälften av vitkålen så det täcker färsen. Lägg på hälften ostkrämen. Gör detta en gång till och avsluta med quornfärssås. Grädda i ugnen, 180 grader ca 30 min. När halva tiden gått, toppa gärna med lite ost.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s