Galette

2,5 dl bovetemjöl
3 dl kallt vatten
1 ägg
1 tak salt
Smör att steka i

Blanda/mixa mjöl, vatten, ägg och salt ordentligt. Ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.

Fyllning
Riven ost med smak
Tomater
Rödvinskokt rödlök
Kyckling/kalkon/vegetariskt alternativ

Toppa med:
Pesto (recept hittar du här)
Tomater
Grönkålschips
Fetaost (smula över)
Flingsalt
Solrosfrön, rostade

Rödvinskokt lök (stek löken mjuk i olja. Häll på lite rödvin och låt det koka ihop. Salta lite på slutet.

Hetta upp järnet och smörj med lite smör innan du häller över ca 1,5 dl smet. Rör runt med spateln så att det blir en tunn kaka. När den fått färg är det dags att vända den. Lägg på riven ost och den fyllning du vill ska bli varm. När den är krispig, fyll på med resten och vik över de nedre kanterna.


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s