Kroppkakor

12 st
750 g mjölig potatis
1-2 dl potatismjöl eller vetemjöl
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt

200-300 gram tofu
1 påse vegbacon alt kalkonbacon
1 gul lök
Rökt paprikapulver
Salt/svartpeppar

Hasselnötter
Smör
Lingon/lingonsylt

Skala och koka potatisen mjuk. Pressa den och låt svalna lite. Blanda ner mjöl, olja och salt och forma till 12 bollar.

Hacka tofun, lök och bacon. Stek o lite olja så att det blir knaprigt.

Ta potatisbollen och gröp ur ett litet hål. Lägg ner fyllningen och nyp ihop den så att den håller tätt.

Lägg ner i lättsaltat kokande vatten och låt småkoka ca 10 min.

Rosta hasselnötterna i en torr panna. Ta ur och bryn lite smör i pannan.

Servera kroppkakorna med brynt smör, nötter och lingon.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s