
12 st
750 g mjölig potatis
1-2 dl potatismjöl eller vetemjöl
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt
200-300 gram tofu
1 påse vegbacon alt kalkonbacon
1 gul lök
Rökt paprikapulver
Salt/svartpeppar
Hasselnötter
Smör
Lingon/lingonsylt
Skala och koka potatisen mjuk. Pressa den och låt svalna lite. Blanda ner mjöl, olja och salt och forma till 12 bollar.
Hacka tofun, lök och bacon. Stek o lite olja så att det blir knaprigt.
Ta potatisbollen och gröp ur ett litet hål. Lägg ner fyllningen och nyp ihop den så att den håller tätt.
Lägg ner i lättsaltat kokande vatten och låt småkoka ca 10 min.
Rosta hasselnötterna i en torr panna. Ta ur och bryn lite smör i pannan.
Servera kroppkakorna med brynt smör, nötter och lingon.