Morotssoppa

8 morötter, tärnade
7-8 dl grönsaksbuljong
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 liten röd chili, finhackad
5 cm riven ingefära
2 dl kokosmjölk
1/2 citron
Salt/svartpeppar

Stek lök, chili och vitlök mjuka i lite olja i en kastrull. Häll ner morötter och buljong och låt kola tills morötterna är mjuka, ca 15 min.

Häll ner ingefära, pressad citron och kokosmjölken. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft. Servera med ex frön och lite smetana.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s