Dumplings

Champinjoner

Vitkål
Ingefära
Chili
Vitlök
Salladslök/purjolök
Sesamolja
Japansk soja
Salt/peppar

Hacka champinjonerna och stek i en
panna tillsammans med skivad vitkål och riven vitlök. Blanda ner grovriven ingefära, hackad lök och finhackad chili och det stekas ihop några min. Rör ner lite sesamolja och soja och koka ihop.

Fyll dumplingdegen mee ca 2 msk fyllning och bind ihop med hjälp av vatten. Låt knytena ligga under en fuktad handduk tills du ska steka dom så att de inte torkar.

Stek i smör så att de får en krispig botten. Häll över vatten (ca 2 cm) och lägg på ett lock. Låt ånga några min.

Dipp

Japansk soja (2 msk)
Sesamolja. (2 tsk)
Ingefära
Röd chili
Salladslök
Honung
Salt/peppar

Citronskal

Blanda ihop japansk soja, lite sesamolja, finhackad salladslök, finhackad chili, finriven ingefära och lite honung och citronskal/saft till en sås.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s