Kycklingchilli

700 g kyckling
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 röda chili
2 tomater
3 msk tomatpuré
2-3 dl rött vin
1,5 buljongtärning
1 pkt svarta bönor
400 g passerade tomater
Lite honung
3 tsk japansk soja
4 rutor mörk choklad
1 dl valnötter
2 tsk spiskummin
2 tak paprikapulver
2 tsk oregano
Salt/svartpeppar
En stor klick smör
Lime
Nachos
Grekisk yoghurt
Koriander



Ansa kycklingen och stek kort i en het panna så att den får lite yta. Ställ åt sidan.

Ta fram en gryta som tål ugnsvärme.
Finhacka lök och chili och stek i lite olja tills det mjuknat ngt. Tillsätt finhackad vitlök och grovt hackade tomater. Stek några min. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré och stek på lite till. Häll ner vin och buljong och låt det reducera. Tillsätt sedan passerade tomater, kyckling, bönor, soja, valnötter, choklad och lite honung. Avsluta med att lägga på en stor klick smör. Lägg på locket och ställ in i ugnen, 125 grader i minst 4 timmar.

Ta ut ur ugnen och dra isär kycklingen. Smaka av med salt/peppar och lime. Servera ex. med sallad, nachos, tortillabröd, koriander, grekisk yoghurt och mangosalsa.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s