Julaftonsmiddagen hade ett asiatiskt tema i år och det blev många godsaker. Bilden blev inte den bästa men det blev smaken. Galet gott!


4 pers
300 g tinade och skalade räkor
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 äggvita
0,5 tsk salt
naturell olja till fritering
Gochujangmajo
2 dl majonäs
4 msk gochujang
1,5 msk ljus sirap
Smaka av så att det passar dig.
Bao buns (3-4 per person)
rödkål
2-3 vårlökar
salladsblad
1 lime
en halv gurka
1,5 dl jordnötter
1 kruka koriander
soja
sesamfrön
Friterade räkor
Häll upp 1 dl mjöl och vänd räkorna i det. Vispa upp äggvitan till fast skum. Blanda 2 dl mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klimpfri smet. Blanda ner äggvitan och vänd ner räkorna i det. Fritera i oljan och låt rinna av på papper.
Ångkoka baobrödet
Finstrimla rödkål och pressa över lite lime. Finhacka vårlöken och hacka nötterna. Skär gurkan i stavar och blanda med en skvätt soja och lite lime.