
2 port
100-150 g pasta
1 ask coctailtomater
0,5 röd chili
1 stor vitlöksklyfta
1 gul löl
1 msk tomatpuré
1-1,5 dl vodka
2 dl matlagningsgrädde
Salt/svartpeppar
Parmesan
1 burrata
1 kruka basilika
Hacka lök, chili och vitlök och låt svettas lätt i olja/smör. Ta bort från plattan och lägg ner de hackade tomaterna. Låt koka ihop och häll ner löken, tomatpuré och färsk basilika. Häll i lite av vodkan och låt koka. Ju längre desto bättre. Fyll på med mer vodka om det behövs.
När det är dags att koka pastan, häll i grädden i tomatblandningen och låt puttra. Smaka av med salt och peppar. När pastan är färdig, häll ner lite av pastavattnet i röran. Vänd sedan ner pastan.
Servera med riven parmesan, burrata och resten av basilikan.