Röding med goda grejor

1 röding
4-6 potatisar
0,5 dl kvarg
Parmesanost 
Broccoli/blomkål
1,5 dl fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde 4%
Citronpeppar
1/2 fiskbuljongtärning 
Citronsaft
Salt

Filea fisken och lägg i en form/på en plåt. Krydda med salt och citronpeppar. Stek i ugnen ca 15 min.

Skala och koka potatisen. Krossa grovt och blanda med lite kvarg. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Koka ihop grädde, creme fraiche, citronpeppar och buljong. Smaksätt med lite pressad citron och salt. Låt puttra tills det är dags för servering.

Servera tillsammans med ex. kokt broccoli och blomkål. Toppa rubbet med finriven parmesan och flingsalt. 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s