Ett sjukt gott recept från Catarina König. (4 pers)

Fisken
600g torskrygg
salt
25 g smör
Lägg fisken i saltat vatten ca 15 min. Stek sedan i smör på hög värme.
Potatisstomp
800 g mandelpotatis
3 msk finhackad gräslök
1/2 dl riven pepparrot
1 dl mjölk
salt
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt stå under lock och gör resten precis innan servering. Krossa potatisen lätt med en gaffel. Blanda ner gräslök, pepparrot, mjölk och salt. Rör inte för mycket utan låt det vara stora bitar i stompet.
Brynt smörsås
100g smör
1,5 dl créme fraiche
1,5 dl vispgrädde
Rivet skal av 1/2 citron
1/3 citron, saften
1-2 msk vatten
Salt
Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och nötigt. I en annan
kastrull värmer du upp grädde och crème fraiche. Blanda sedan ihop det med det brynta smöret. Låt det stå på svag värme. Tillsätt sedan citronskal, citronsaft och lite vatten. Smaka av med salt.
Garnityr
riven pepparrot
Dill
Lägg potatisstomp på en tallrik. Häll över sås och toppa sedan med firren. Garnera med riven pepparrot och dill.