Bang bang-kyckling

500 gram kyckling
0.5-1 gurka
3 salladslökar
100 risnudlar
rostade sesamfrön

Koka kycklingen i vatten 15-20 min. Den ska ha 70 grader innetemperatur. Låt den svalna helt. Koka nudlarna och låt svalna. Ta ur kärnhuset ur gurkan och strimla den och salladslöken så smalt du kan.

Såsen
4 msk tahini
1 msk ingefära
1 msk balsamvinäger
1,5 msk socker
1 msk ljus soja
1 msk chilioja
1 msk sesamolja
1,5 msk mortlad sishuanpeppar
3 msk vatten

Blanda ihop allt i en bunke och rör tills sockret löst sig. Smaka av och justera vid behov.

Blanda nudlar, kyckling och sås. Lägg över gurka och salladslök. Toppa med rostade sesamfrön.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s