Rödbetstartar med fänkål och lakrits

1 kg rödbetor
1 gul lök
0,5 dl rödvinsvinäger
1 citron, saften
1 tsk lakritspulver (alt. 1 lakritsrot)
salt/peppar
50 g hasselnötter
100 g fetaost
50 g creme fraiche
1 fänkål
1 knippa dill
1 kruka dragon
ev. olivolja
machésallad

Tartar
Tvätta rödbetorna och skär bort kanterna. Baka två tredjedelar av betorna i ugnen, 160 grader (ca 1 timma). Ta ut de färdigbakada rödbetorna och låt svalna, riv sedan grovt på rivjärn.
Riv resten av rödbetorna och blanda ihop med de bakade.
Finhacka löken och låt den svettas i en kastrull. Koka ihop med vinägerna några minuter och låt svalna.
Blanda sedan rödbetorna med löken, salt, peppar, citronsaft och lakritspulver.
Rosta hasselnötterna i het panna och krossa/hacka grovt.

Fetaostkräm
Mixa fetaosten med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Topping
Hyvla fänkålen tunt och lägg ner den i kallt vatten om den ska stå en stund. Blanda sedan till en sallad med fänkålen och några örter, ex. dill eller dragon. Häll ev. på lite olivolja.

Lägg lite machésallad på en tallrik. Forma en “biff” av rödbetsröran och lägg ovanpå. Ringla fetaostkrämen ovanpå biffen och toppa med fänkålssalladen och hasselnötter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s