Kyckling
1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
paprikapulver
salt
Tomatsås
1 burk krossade tomater
0,5 gul lök
1
röd paprika
1 stor rödbeta
200 g squash
2 vitlöksklyftor
1-2 dl vatten
4 msk Sweet Baby Ray´s sås eller liknande
2 tsk soja
ev. lite olja
paprikapulver
chiliflakes/chilipulver
cayennepeppar
lökpulver
lite kanel
salt
Hacka grönsakerna till såsen och finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna tillsammans med vitlök i en kastrull tills de blivit mjuka. Tillsätt sedan krossade tomater och rikligt av kryddorna. Låt koka upp, tillsätt ev. lite vatten. Låt puttra under lock tills alla grönsaker mjuknat helt, minst 10 minuter.
Mixa grönsakerna och låt sedan fortsätta puttra på spisen. Tillsätt BBQ-såsen och sojan, smaka ev. av med mer kryddor och låt puttra vidare på svag värme.
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och paprikapulver, snåla inte. Bryn i en stekpanna så de får lite färg. Häll lite olja i botten av en gryta och lägg sedan ner kycklingfiléerna.
Skiva löken i båtar, dela vitlöken i mindre biter och lägg ner i grytan. Häll över såsen och lägg på locket. Låt stå i ugnen ca 2 timmar. Rör runt då och då. Efter det är det bara att dra isär kycklingen och äta tillsammans med ex. grönsaker, creme fraiche eller tacobröd.