Kladdkaka med smak av apelsinkrokant

150 g smör
100 g mörk choklad
16 dadlar, färska
2 ägg
2 dl mandelmjöl
Skal från 3 apelsiner
0,75 dl pressad apelsinjuice
0,5 dl kakao
1 krm salt

Smält smör och choklad och låt svalna lite. Mixa mer dadlarna. Vänd ner resterande ingredienser.

Klä en springform (20 cm ger en rätt tunn kaka så gör dubbel sats eller använd en mindre.)

Grädda ca 20-25 min, 160 grader varmluft. Håll koll så att den blir övergräddad. Servera med vispad grädde eller kvarg.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s