Torsk

600 g torskrygg
Krydda torsken med salt/peppar och stek den i en panna med olja + smör.
1 fänkål 500 gram potatis
Puré
500 g potatis
3 dl grädde
en klick smör
salt/svartpeppar
Skär fänkålen i mindre bitar och lägg ner i en kastrull. Häll ner 2 dl grädde och fyll upp med vatten. Koka tills de blir mjuka. Skala och hacka potatisen och koka till potatisen är mjuk. Mixa fänkålen och blanda sen ihop med pressad potatis. Blanda ner en klick smör och salta/peppra.
Ugnsbakad fänkål
1 stor fänkål
1/2 citron
1-2 dl Parmesanost
50 g smör
salt/svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva fänkålen i 1 cm tjocka skivor (på höjden.) Ta bort den hårda delen längst ner. Lägg skivorna i en kastrull. Pressa i en halv citron och fyll på med vatten. Koka i fem minuter och lägg skivorna i en ugnsform. och toppa med smör, parmesan, citron, salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
Vitvinssås
3 dl vitt vin
1 schalottenlök
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
3-4 dillstjälkar
fänkålsrester från den fänkål du bakar
1/2 dl fiskfond
2 dl grädde
50 gram smör
Skär löken i större bitar och stek i lite smör tillsammans med dillstjälkar, vitpepparkorn, fänkålsrester och lagerblad. Låt puttra 5-10 minuter. Häll ner vinet och reducera ner till hälften. Tillsätt fiskfond och reducera till hälften igen. Sila såsen och tillsätt sedan grädde under vispning. Låt puttra ca 15 min. Mixa ner det kalla smöret och smaka av med salt/peppar.
Dillolja
1 dl olivolja
1 dl hackad dill
några droppar citron
salt/svartpeppar
Blanda ihop allt i en bunke.
Garnering
Kapris
Dillkvistar
.