Lakritsbus

Inte det snyggaste upplägget, men vansinnigt god blev den här desserten från Catarina König.

150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
1 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde

6 Digestivekex

150 g hallon
1-2 tsk florsocker

Saltlakritsströssel
Citronmeliss

Kräm
Vispa Philadelphiaost, florsocker, lakritspulver och vaniljsocker till en slät kräm med en elvisp. Tillsätt grädden och vispa till den konsistens du vill ha. Fyll upp krämen i en spritspåse. Lägg i kylen.

Hallonsås
Ta de tinade hallonen och pressa genom en sil samtidigt som du tillsätter florsocker. Använd en sked för att trycka ut all saft. Släng kärnorna.

Upplägg
Krossa Digestivekexen, blanda ev. ner lite lakritspulver. Lägg i botten på en tallrik eller i ett glas. Spritsa över krämen. Häll över hallonsåsen och toppa med strössel och citronmeliss.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s