Inte det snyggaste upplägget, men vansinnigt god blev den här desserten från Catarina König.
150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
1 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
6 Digestivekex
150 g hallon
1-2 tsk florsocker
Saltlakritsströssel
Citronmeliss
Kräm
Vispa Philadelphiaost, florsocker, lakritspulver och vaniljsocker till en slät kräm med en elvisp. Tillsätt grädden och vispa till den konsistens du vill ha. Fyll upp krämen i en spritspåse. Lägg i kylen.
Hallonsås
Ta de tinade hallonen och pressa genom en sil samtidigt som du tillsätter florsocker. Använd en sked för att trycka ut all saft. Släng kärnorna.
Upplägg
Krossa Digestivekexen, blanda ev. ner lite lakritspulver. Lägg i botten på en tallrik eller i ett glas. Spritsa över krämen. Häll över hallonsåsen och toppa med strössel och citronmeliss.