Halloumigryta med ris

Halloumigryta
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
lite smör
15 körsbärstomater
1 liten squash
2 tsk kummin, hel
1 msk garam masala
1 dl Felix ketchup osötad
3 dl matgrädde
1 påse spenat
2 halloumi
4 port ris, kokt
2 dl rostade cashewnötter
2 naanbröd

Fräs lök och vitlök försiktigt i smör tills det mjuknat. Halvera tomaterna och tärna squashen. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta. Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen.

Servera med ris och naanbröd. Toppa med lite rostade cashewnötter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s