Vegetarisk bowl

falafel
vitkål – stek mjuk
syltad rödlök
edamebönor
mathavre
tomat
avokado
purjolök
bladspenat

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och rör ner lite av grönkålspastan. Servera med hummus.

Grönkålspasta
50 g valnötter
1 vitlöksklyfta
3 krukor grönkål
1-2 msk färskpressad citronsaft
50 g ost (parmesan, cheddar el. Västerbotten)
4 msk olivolja
flingsalt

Hummus
500 g kokta kikärtor
4 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citroner
1 tsk salt
Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s