4 port
600 g färsk gnocchi
1-2 pkt halloumi
300 g bladspenat eller machésallad
2 avokado
1 knippa sparris
sojabönor
1 l jordgubbar
1 kruka basilika
3 msk rostade solroskärnor, pinjenötter eller hasselnötter
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt/peppar
Dela sparrisen och halloumin i mindre bitar och stek. Koka gnocchi och stek den sedan i smör så att den får en krisipig yta. Blanda ihop allt och häll över dressingen.
Kycklingspett
3-4 kycklingfiléer
sesamolja
olivolja
balsamvinäger
ljus soja
salt/peppar
sesamfrön
Skär kycklingen i strimlor och häll över marinaden. Låt stå. Trä kycklingen på spett, strö över sesamfrön. Tillaga i ugnen, 200 grader, 15-20 min.
Lilla Ego-smör
Brynt smör
Riven ost med mycket smak
rostade solroskärnor
Lägg smöret i botten på en form. strö över riven ost och toppa med solroskärnor.
Servera med bröd och Lilla Ego-smöret.