Sommarsallad med kycklingspett

4 port

600 g färsk gnocchi
1-2 pkt halloumi
300 g bladspenat eller machésallad
2 avokado
1 knippa sparris
sojabönor
1 l jordgubbar
1 kruka basilika
3 msk rostade solroskärnor, pinjenötter eller hasselnötter

Dressing:
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt/peppar

Dela sparrisen och halloumin i mindre bitar och stek. Koka gnocchi och stek den sedan i smör så att den får en krisipig yta. Blanda ihop allt och häll över dressingen.

Kycklingspett
3-4 kycklingfiléer
sesamolja
olivolja
balsamvinäger
ljus soja
salt/peppar
sesamfrön

Skär kycklingen i strimlor och häll över marinaden. Låt stå. Trä kycklingen på spett, strö över sesamfrön. Tillaga i ugnen, 200 grader, 15-20 min.

Lilla Ego-smör
Brynt smör
Riven ost med mycket smak
rostade solroskärnor

Lägg smöret i botten på en form. strö över riven ost och toppa med solroskärnor.

Servera med bröd och Lilla Ego-smöret.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s