Filodegsrullar
300 g sojafärs
30 g shiitakesvamp, finhackad
2 schalottenlökar, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
2-3 msk riven färsk ingefära
2 msk ljus soja
2 msk mörk soja
2 msk sweet chili
salt/svartpeppar
1 pkt fryst filodeg
rapsolja
svarta sesamfrön
Stek färs, svamp, chili, lök och ingefära några minuter. Tillsätt sojan och sweet chili. Smaka av och justera ev. mängden. Låt svalna helt.
Ta ut ett ark filodeg och dela på längden i två delar. (Låt resten ligga i en fuktig handduk.)
Pensla alla kanter med lite olja. Lägg lite fyllning längst ner på kortsidan och rulla. Halvvägs viker du in kanterna och fortsätter att rulla. Lägg på en plåt och täck över med en handduk.
Pensla rullarna med olja och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 min.
Jordnötsnudlar
1,5 dl jordnötssmör
1/2 dl ljus soja
3/4 dl varmt vatten
2 msk riven ingefära (minst)
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk sesamolja
4 msk agavesirap
1 fp risnudlar
1 klyfta rödkål, fint strimlad
sesamfrön, rostade
Mixa jordnötssmör, soja, varmt vatten, ingefära, vitlök, sesamolja och agavesirap. Koka nudlarna och blanda med jordnötssåsen och kålen. Strö över sesamfrön och servera tillsammans med rullarna.