Lyxig förrätt som är superenkel att göra. Ändra mängden efter tycke och smak.
2 portioner
2-4 pilgrimsmusslor
100 g jordärtskockor
Smör
50 g löjrom
1/2 finhackad rödlök alt salladslök
10 hasselnötter
Creme fraiche
1 citron
salt/peppar
Ev. dragonblad
Rosta hasselnötterna i en torr panna. Hacka grovt och ställ undan.
Skiva jordärtskockor tunt och lägg dom i en skål med kallt vatten och en halv pressad citron.
Torka av jordärtskockorna med hushållspapper och stek i smör tills de blir mjuka och gyllenbruna. Fördela på två varma assietter och toppa med en liten klick crème fraiche.
Torka av de tinade musslorna med hushållspapper och stek i smör. Stek pilgrimsmusslorna 1 minut, vänd och stek ytterligare 1–2 minuter. Riv över skalet från resten av citronen och pressa över saften. Strö över hasselnötterna, några dragonblad och lite flingsalt.
Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå jordärtskockorna. Häll över smöret och nötterna från pannan. Toppa med en liten klick löjrom och lite extra dragon. Peppra och servera genast.