En heldag med fina vänner avslutades med supergod mat. Förrätten blev en repris från förr där löjrom har huvudrollen. Blinier med löjrom
Tonfisk med asiatiska nudlar och wasabimajonäs
tonfisk, 150-200 gram/person
2 salladslökar
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
4 port glasnudlar
1 dl cashewnötter
2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
sesamfrön
Blanda majonäs och wasabipasta och ställ i kylen.
Rosta sesamfrön i en torr panna och ställ åt sidan.
Skiva salladslöken tunt och hacka koriandern och nötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin. Koka nudlarna enligt beskrivningen.
Fräs salladslök, nötter och chili i lite olja. Tillsätt nudlarna och smaksätt med salt och sesamolja.
Hetta upp en grillpanna – hög värme och stek tonfisken någon minut på varje sida. Krydda med salt och peppar. Strö över sesamfrön vid servering.
Servera gärna med ett gott vitt vin.