Ett nytt år…

En heldag med fina vänner avslutades med supergod mat. Förrätten blev en repris från förr där löjrom har huvudrollen.  Blinier med löjrom

img_4042

Tonfisk med asiatiska nudlar och wasabimajonäs

tonfisk, 150-200 gram/person
2 salladslökar
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
4 port glasnudlar
1 dl cashewnötter
2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
sesamfrön

Blanda majonäs och wasabipasta och ställ i kylen.
Rosta sesamfrön i en torr panna och ställ åt sidan.
Skiva salladslöken tunt och hacka koriandern och nötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin. Koka nudlarna enligt beskrivningen.
Fräs salladslök, nötter och chili i lite olja. Tillsätt nudlarna och smaksätt med salt och sesamolja.

Hetta upp en grillpanna – hög värme och stek tonfisken någon minut på varje sida. Krydda med salt och peppar. Strö över sesamfrön vid servering.

Servera gärna med ett gott vitt vin.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s