Gräddstuvade vegobullar med sötpotatispuré

4 portioner
325 g vegofärs (Anamma)
1,5 dl ströbröd
1,5 msk potatismjöl
2 dl grädde (Oatly havregrädde)
0,5-1 dl vatten
1 gul lök
1,5 msk grönsaksfond
1 msk kinesisk olja
15 korn kryddpeppar (mortlade)
smör
salt/svartpeppar

Gräddsås
3 dl grädde (Oatly havregrädde)
1,5 msk grönsaksfond
3 msk svarta vinbär
1 msk kinesisk soja

Stek den finhackade löken mjuk i smör. Tillsätt färsen+kryddpeppar och låt steka några minuter. Blanda grädde, soja och fond i en skål och häll sedan ner i pannan. Stek några minuter till – tillsätt vatten om det blir för torrt. När allt kokat ihop sig – ställ åt sidan en stund.

Blanda ströbröd, potatismjöl och grädde i en bunke och låt dra ca 1 minut. Häll därefter ner färsen och blanda noga. Smaka av med salt/peppar. Om den är för blöt – tillsätt mer ströbröd. Är den för torr – mer grädde. Forma till bollar ca 2,5 cm/diameter. Stek först på hög värme ca 5-10 min i mycket smör. Låt de därefter stå några minuter på låg värme.

Häll sedan ner alla ingredienser till såsen och låt allt koka ihop under några minuter. Smaka av med salt/peppar. Servera med sötpotatispure och lingon.

Sötpotatispuré
3 sötpotatisar
smör
ev. lite grädde
salt/svartpeppar

Skala, skär och koka sötpotatisen. Mixa tillsammans med smör och smaksätt med salt och peppar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s