Här kommer en god variant på ”Fish and chips”.
Fisken 2 pers
2 vita fiskfileér, ex torsk
3 msk kokosnötsmjöl
3 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 ägg
Vitpeppar, salt
sesamfrön
Rotfruktsstrips
2 sötpotatisar
2 palsternackor
salt/svartpeppar/olja
Remouladsås
1 dl majonäs
2 msk creme fraiche
1 dl finhackade pickles
en nypa salt
lite gurkmeja (för färgens skull)
svartkål
smör
Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt den stå svalt.
Skär rotfrukterna i stavar, lägg på en plåt och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Doppa fisken i de uppvispade äggen och sedan i mjölblandningen. Stek i smör/kokosolja.
Stek till sist svartkålen i smör och strö över lite salt.