Nyår

Rätt enkelt, rätt snabbt och väldigt gott.

Chèvre- och örtfylld kyckling med goda tillbehör
Foliepaket
4 personer
500 g kycklingfilé
100 g chévre
färska örter, ex persilja+timjan
salt/svartpeppar

Banka ut fileérna så att de blir ca 1/2 cm tunna. Lägg en sträng med smulad ost på kanten, strö över hackade örter. Krydda. Rulla ihop hårt och rulla in kycklingen i lite folie. Stek i ugnen, 150 grader, ca 25 minuter. Låt vila 10 min innan du skär kycklingrullarna i bitar.

Karamelliserade godsaker
Kycklingrulle600 g jordärtskockor
3 fasta päron
3 schalottenlökar
3-4 msk rörsocker
75 g smör
salt/svartpeppar

Skala, klyfta och koka jordärtskockorna så att de blir mjuka. Låt svalna.
Skala och klyfta päron och lök.
Smält sockret i en panna och lägg ner kockor, päron och lök. Vänd runt under ca 5 min.

Baconsky
1 påse vegetarisk bacon
smör
4-5 msk balsamvinäger
2 dl hönsbuljong
2-3 msk honung

Stek bacon i lite smör. Blanda ner övriga ingredienser och låt puttra tills ca 1/3 av vätskan dunstat. Låt svalna, då blir det lite tjockare konsistens.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s