Rätt enkelt, rätt snabbt och väldigt gott.
Chèvre- och örtfylld kyckling med goda tillbehör
4 personer
500 g kycklingfilé
100 g chévre
färska örter, ex persilja+timjan
salt/svartpeppar
Banka ut fileérna så att de blir ca 1/2 cm tunna. Lägg en sträng med smulad ost på kanten, strö över hackade örter. Krydda. Rulla ihop hårt och rulla in kycklingen i lite folie. Stek i ugnen, 150 grader, ca 25 minuter. Låt vila 10 min innan du skär kycklingrullarna i bitar.
Karamelliserade godsaker
600 g jordärtskockor
3 fasta päron
3 schalottenlökar
3-4 msk rörsocker
75 g smör
salt/svartpeppar
Skala, klyfta och koka jordärtskockorna så att de blir mjuka. Låt svalna.
Skala och klyfta päron och lök.
Smält sockret i en panna och lägg ner kockor, päron och lök. Vänd runt under ca 5 min.
Baconsky
1 påse vegetarisk bacon
smör
4-5 msk balsamvinäger
2 dl hönsbuljong
2-3 msk honung
Stek bacon i lite smör. Blanda ner övriga ingredienser och låt puttra tills ca 1/3 av vätskan dunstat. Låt svalna, då blir det lite tjockare konsistens.