Saffransscones

En traditionsenlig start på julafton. Juliga scones till frukost.

Saffransscones8 st
50 g smör
1/2 pkt saffran
0,5-1 msk flytande honung
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250°C. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det tillsammans med honungen i det smälta smöret. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och smör, rör snabbt ihop degen.

Klicka ut degen i 8 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s