Mjuk pepparkaka

Ett måste på julen! Jag kör på med mormors recept, varför ändra det perfekta? 🙂

Mjuk pepparkaka100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malen nejlika
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (alt 2 tsk bakpulver)

Smöra och bröa en sockerkaksform, 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst, blanda ner gräddfil, smör, kryddor och mjölet blandat med bikarbonat. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader, ca 45 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s