En förvånansvärd god variant på fredagsmyset.
Ca 4 pers
700 gram fisk, ex torsk och lax
1 lime, skal
1/2 röd chili, finhackad
4 cm färsk ingefära, riven
1 msk olivolja
Lägg den tärnade fisken i marinaden en stund. Stek sedan i het panna strax innan servering.
Avokadosalsa
2 avokado
8 coctailtomater
1/2 röd chili
1/2 rödlök
flingsalt
1/3 kruka koriander
1/2 lime, saft
Dela avokadon och tomaterna i mindre bitar. Hacka chili och lök fint och blanda med övriga ingredienser. Låt stå svalt.
Tillbehör
majskorn
1 msk olivolja
paprikapulver, chilipulver
isbergssallad
riven ost
färsk koriander
gräddfil
Häll av all vätska från majsen. Blanda med olivolja, paprikapulver, chilipulver och salt. Rosta majsen tills de ”poppar”.
Värm bröden i ugnen och fyll på med alla godsaker:)