Laxburgare

Goda burgare med salladsblad istället för bröd. Det funkade alldeles utmärkt.

Laxburgare4 port.
500 g laxfilé
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/3 röd chili
1 msk sesamolja
1-2 ägg
salt/vitpeppar

Mixa laxen och blanda ner finhackad lök, vitlök och chili samt ägget. Smaksätt med sesamolja och kryddor efter smak. Stek några min/sida i pannan.

Dressing:
Creme fraiche
färskriven ingefära
lime
salt/peppar

Ugnsbakade rotfrukter
Lök, rödbetor, palsternacka, morot, kålrot eller liknande.
Skär i bitar, blanda med olja och salt. Baka i ugnen ca 30 min.

Lägg laxen i stora salladsblad och servera tillsammans med dressing och ugnsbakade rotsaker.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s