Tapas

Något gott, nytt och annorlunda var planen, så då blev det tapas när vårt lilla golfgäng hade avslutningsmiddag. Det blev helt otroligt gott faktiskt. Särskilt dadlarna…Har beräknat på ca 4 pers.

MargaritaVälkomstdrinken var en riktigt god Margarita, gjord av drinkmästaren Helene.

Pimientos del piquillo, (fyllda paprikor)
Fyllda paprikor2-3 stora, röda paprikor
olja
1/3 kruka färsk basilika
lite färsk persilja
ca 15 g ruccola
125-150 g Philadelphiasost
salt/svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur och skär paprikorna i 6 delar. Gnid in skinnet med olja och lägg på en plåt. Grilla ca 20 minuter, skalet ska bli svart så att det går lätt att ta bort det när paprikorna svalnat.

Mixa basilika, ruccola och persilja. Tillsätt färskosten och blanda ner salt och peppar. Fördela blandningen på paprikorna och rulla ihop dom.

Pimientos de padron, med fetaost, (fyllda gröna mini-paprikor)
Pimientos8 st pimientos (små gröna paprikor)
1/2 paket fetaost
3 msk Philadelphiaost
salt/svartpeppar

Skär bort toppen på paprikorna, ta bort kärnhuset och tryck ner ostblandningen. Stek i olja på hög värme. Strö över flingsalt.

Gambas al ajillo, (Räkor i vitlöksolja)
Räkor i vitlökfrysta räkor med skal
smör
olja
vitlök, pressad
röd chili, finhackad
persilja
salt, citronpeppar svartpeppar

Tina och skala räkorna. Stek rubbet(ej räkorna), i mycket smör och olja så att det tar smak. Lägg ner räkorna strax innan servering för att undvika att de blir sega.

Quesadillas
QuesadillasPhiladelphiaost
tortillabröd
riven ost
finhackad chili

Smöra tortillabröden med lite färskost. Lägg på riven ost och chili på ett bröd, lägg ett annat över. Stek på hög värme i torr panna. Servera direkt.

Fyllda dadlar
IMG_343712 färska dadlar
chevreost
kalkonbacon

Ta ur kärnorna ur dadlarna och fyll med osten. Linda bacon runt och fäst ihop med en tandpetare. Ställ in i ugnen ca 15 min.

Kycklingspett
Kycklingspett2 kycklingfileér
olivolja
chili
salt
koriander

Dela kycklingen i remsor och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 20 minuter. Trä upp på grillspett och sätt sedan in i ugnen. Håll koll så att de inte blir överstekta.

Patatas
PatatasKlyftpotatis
olivolja, salt
olivolja
krossade tomater
sardeller
1 gul lök
chili
1 dl sötmandel, hela eller flagade
salt/svartpeppar

Klyftpotatisen ska in i ugnen tillsammans med olja och salt. Tomatsåsen görs på plattan.
Häll ner olja i en kastrull tillsammans med chili, lök och sardeller, låg värme. Låt smälta ihop. Rör ner tomater och ev. mandel. Låt småkoka ca 20 minuter. Blanda ihop med potatisen eller servera var för sig.

Taleggioost med fikonmarmelad
Talieggio
1 baugette
olivolja
vitlök
Taleggioost
fikonmarmelad

Dela brödet och pensla med oljan som du blandat med vitlök. Stek i ugnen och låt svalna. Dela osten i mindre bitar och lägg bitarna på brödet. Toppa med marmelad.

Såserna var helt enkelt hummus och aioli.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s