Något gott, nytt och annorlunda var planen, så då blev det tapas när vårt lilla golfgäng hade avslutningsmiddag. Det blev helt otroligt gott faktiskt. Särskilt dadlarna…Har beräknat på ca 4 pers.
Välkomstdrinken var en riktigt god Margarita, gjord av drinkmästaren Helene.
Pimientos del piquillo, (fyllda paprikor)
2-3 stora, röda paprikor
olja
1/3 kruka färsk basilika
lite färsk persilja
ca 15 g ruccola
125-150 g Philadelphiasost
salt/svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur och skär paprikorna i 6 delar. Gnid in skinnet med olja och lägg på en plåt. Grilla ca 20 minuter, skalet ska bli svart så att det går lätt att ta bort det när paprikorna svalnat.
Mixa basilika, ruccola och persilja. Tillsätt färskosten och blanda ner salt och peppar. Fördela blandningen på paprikorna och rulla ihop dom.
Pimientos de padron, med fetaost, (fyllda gröna mini-paprikor)
8 st pimientos (små gröna paprikor)
1/2 paket fetaost
3 msk Philadelphiaost
salt/svartpeppar
Skär bort toppen på paprikorna, ta bort kärnhuset och tryck ner ostblandningen. Stek i olja på hög värme. Strö över flingsalt.
Gambas al ajillo, (Räkor i vitlöksolja)
frysta räkor med skal
smör
olja
vitlök, pressad
röd chili, finhackad
persilja
salt, citronpeppar svartpeppar
Tina och skala räkorna. Stek rubbet(ej räkorna), i mycket smör och olja så att det tar smak. Lägg ner räkorna strax innan servering för att undvika att de blir sega.
Quesadillas
Philadelphiaost
tortillabröd
riven ost
finhackad chili
Smöra tortillabröden med lite färskost. Lägg på riven ost och chili på ett bröd, lägg ett annat över. Stek på hög värme i torr panna. Servera direkt.
Fyllda dadlar
12 färska dadlar
chevreost
kalkonbacon
Ta ur kärnorna ur dadlarna och fyll med osten. Linda bacon runt och fäst ihop med en tandpetare. Ställ in i ugnen ca 15 min.
Kycklingspett
2 kycklingfileér
olivolja
chili
salt
koriander
Dela kycklingen i remsor och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 20 minuter. Trä upp på grillspett och sätt sedan in i ugnen. Håll koll så att de inte blir överstekta.
Patatas
Klyftpotatis
olivolja, salt
olivolja
krossade tomater
sardeller
1 gul lök
chili
1 dl sötmandel, hela eller flagade
salt/svartpeppar
Klyftpotatisen ska in i ugnen tillsammans med olja och salt. Tomatsåsen görs på plattan.
Häll ner olja i en kastrull tillsammans med chili, lök och sardeller, låg värme. Låt smälta ihop. Rör ner tomater och ev. mandel. Låt småkoka ca 20 minuter. Blanda ihop med potatisen eller servera var för sig.
Taleggioost med fikonmarmelad
1 baugette
olivolja
vitlök
Taleggioost
fikonmarmelad
Dela brödet och pensla med oljan som du blandat med vitlök. Stek i ugnen och låt svalna. Dela osten i mindre bitar och lägg bitarna på brödet. Toppa med marmelad.
Såserna var helt enkelt hummus och aioli.