De där vännerna som känner en ut och innan fastän man knappt träffats de senaste åren, de där vännerna som alltid finns där när man behöver och som är otroligt viktiga för en – de var här igår. Surr, skratt, gråt, massor av kärlek och så lite mat förstås. Underbara lördag.
Vi startade med en enkel och god förrätt som går snabbt att slänga ihop. Ett gott bubbel passar bra till.
10 champinjoner
2 salladslökar, skivad
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 röd chili, finhackad
soja
vatten
2 fp hjärtsallad
sesamfrön
Skiva svampen och stek i en panna. Häll sedan ner lök, ingefära, vitlök och chili och stek några minuter till. Häll ner lite soja och vatten och låt allt koka ihop.
Lägg röran i ett salladsblad och strö över sesamfrön.
Efter det åt vi en av mina absoluta favoriträtter: Vietnamesiska vårrullar. Se recept här. Till det fungerade vin väldigt bra, både rött och vitt.
Creme Bruleé fick avsluta kvällen tillsammans med en kopp kaffe.