En god variant på pizzadeg om man vill skippa mjölet. Som vanligt är pizzan godast när man lägger på fyllningen kall. Tack Mats för det tipset:)
100 g parmesanost
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
lite salt
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp. Blanda sen ner osten och låt vila ca 5 min. Fördela över en plåt med bakplåtspapper och förgrädda bottnen i ugnen ca 15 minuter, 175g.
1 vitlöksklyfta
1-2 dl olivolja
salt/svartpeppar
torkad basilika
färsk basilika
2 dl krossade tomater
olivolja med basilikasmak
Häll ner rikligt med olivolja i en kastrull och stek vitlök, ev lök och kryddor i några minuter. Häll sedan ner tomaterna och låt puttra ett tag. Avsluta med att hälla ner lite mer olivolja.
Fördela tomatsåsen på bottnen och grädda 10-15 minuter till, 200 grader. Fördela sedan fyllningen och ät. Vi hade kalkon, serranoskinka, rödlök, basilika, ruccola, rostade pinjenötter, stekta champinjoner (i vitlök), riven parmesan samt cremé fraiche.
Receptet på pizzadegen lånade jag från 56kilo.