Testar några recept med färre kolhydrater och här kommer ett väldigt lyckat sådant. Vill man ha mer kolhydrater är det bara att byta ut lasagneplattorna till vanliga. Receptet hittade jag på 56 kilo.
Lasagneplattor, 4 port
4 ägg
100 g Philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
1 krm salt
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda ca. 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort pappret och skär plattor.
Fyllning
600-800 gram kycklingfiléer
1 paket kalkonbacon, kan tas bort
6 färska champinjoner
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2,5 dl grädde
2,5 dl standardmjölk
4 msk pesto eller efter smak, mer för min del.
salt, peppar
1 msk kycklingfond
150 gr parmesan
smör att steka i
Skär kycklingen och bacon i strimlor och stek i panna med salt/peppar. Skiva champinjoner och paprika och stek i en annan panna. Finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Låt det fräsa i lite smör och häll sedan ner mjölk och grädde. Låt koka upp. Häll i kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner peston och riven parmesan. Dra kastrullen från värmen.
Varva sås, kyckling och plattor i en form. Toppa med champinjoner och paprika och häll över sås och ev.lite ost. Grädda i ugnen ca 20 min, 225 grader.