Nyttig fredag

Salladsblad med örtröra
Örtröra1 näve ruccola
1/2 kruka basilika
1 dl kesella
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt/svartpeppar
Hjärtsallad eller endivesallad

Mixa ruccola och basilika. Rör i kesella och vitlök och smaka av med salt/peppar. Lägg upp på salladsblad.

Kyckling med squashtagliatelle, 4 port
Kyckling med squashtagliatelle4 kycklingfileér
olja, salt, peppar
2 squash
1 citron
ca 1/2 dl god olivolja
1 knippe färsk bladpersilja
flingsalt/svartpeppar

Pesto
1 kruka färsk basilika
50 g rostade pinjenötskärnor
1 vitlöksklyfta
50 g parmesan
olivolja

Skölj squashen och hyvla strimlor med ex. en potatisskalare. Lägg ner i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och rinna av en stund.

Gör peston genom att först mixa basilika, parmesan och vitlök. När du är nöjd med konsistensen lägger du ner nötterna och mixar en kort stund. Jag gillar när det är lite grövre konsistens. Blanda sedan ner olivolja för hand tills då får peston som du vill ha den.

Krydda kycklingfiléerna och grilla i pannan tills de är färdiga. Jag gillar de tunna skivorna bättre – finns i kyldisken.

Lägg squashstrimlorna i en skål och blanda ner citronskal+saft (inte allt), olivolja, persilja, salt och peppar.

Klart att äta!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s