Salladsblad med örtröra
1 näve ruccola
1/2 kruka basilika
1 dl kesella
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt/svartpeppar
Hjärtsallad eller endivesallad
Mixa ruccola och basilika. Rör i kesella och vitlök och smaka av med salt/peppar. Lägg upp på salladsblad.
Kyckling med squashtagliatelle, 4 port
4 kycklingfileér
olja, salt, peppar
2 squash
1 citron
ca 1/2 dl god olivolja
1 knippe färsk bladpersilja
flingsalt/svartpeppar
Pesto
1 kruka färsk basilika
50 g rostade pinjenötskärnor
1 vitlöksklyfta
50 g parmesan
olivolja
Skölj squashen och hyvla strimlor med ex. en potatisskalare. Lägg ner i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och rinna av en stund.
Gör peston genom att först mixa basilika, parmesan och vitlök. När du är nöjd med konsistensen lägger du ner nötterna och mixar en kort stund. Jag gillar när det är lite grövre konsistens. Blanda sedan ner olivolja för hand tills då får peston som du vill ha den.
Krydda kycklingfiléerna och grilla i pannan tills de är färdiga. Jag gillar de tunna skivorna bättre – finns i kyldisken.
Lägg squashstrimlorna i en skål och blanda ner citronskal+saft (inte allt), olivolja, persilja, salt och peppar.
Klart att äta!