Räk- och chiligryta

3-4 portioner
Räk- och chiligryta1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 knippa salladslök
2-3 cm ingefära
1-2 färska pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1,5 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
färsk koriander
500 g skalade räkor
salt och vitpeppar

Skiva löken, finhacka vitlök, ingefära och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en panna och stek detta på låg värme några minuter. Tillsätt kryddorna och currypastan och rör någon minut. Häll sedan ner vatten och tomater och låt koka upp. Koka sedan på svag värme ca. 10 minuter. Tillsätt grädde och finhackad koriander och sjud i ytterligare 5 minuter. Lägg sitt sist ner räkorna och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick creme fraiche.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s