3-4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 knippa salladslök
2-3 cm ingefära
1-2 färska pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1,5 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
färsk koriander
500 g skalade räkor
salt och vitpeppar
Skiva löken, finhacka vitlök, ingefära och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en panna och stek detta på låg värme några minuter. Tillsätt kryddorna och currypastan och rör någon minut. Häll sedan ner vatten och tomater och låt koka upp. Koka sedan på svag värme ca. 10 minuter. Tillsätt grädde och finhackad koriander och sjud i ytterligare 5 minuter. Lägg sitt sist ner räkorna och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick creme fraiche.