Gnocchi med pesto och lax

Premiär för egen gnocchi – enkelt och fantastiskt gott. Gör den!

GnocchiGnocchi 3-4 pers
0,75 kg mjölig potatis
ca. 2,5 dl vetemjöl
salt
1 ägg

Koka potatisen med skalet på tills den är mjuk. Låt svalna lite innan du skalar och pressar den. Blanda moset med ägg och salt. Tillsätt mjölet och blanda tills du får en fast deg.

Degen delas i tio bitar och rullas till tumstjocka längder. Skär sedan längderna i 3 cm stora bitar, räffla översidan med en gaffel och strö över mjöl.

Lägg ner några i taget i lätt sjudande, saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de färdiga. Ta upp dom med en hålslev och låt vattnet rinna av.

Tillbehör
IMG_36722 msk smör
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
100 g riven parmesan
några coctailtomater
4 laxfileér
salt/svartpeppar

IMG_3675Stek vitlök och den kokta gnocchin i olivolja och smör tills det får lite färg. Blanda ner övriga ingredienser. Stek laxen i smör och servera tillsammans med gnocchin.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s