I goda vänners sällskap firades det nya året in. Tre rätter stod på menyn: Skagenröra med pumpernickel, fiskspett med potatistimbal och cremé bruleé. Det var riktigt gott, bilder på maten kommer nästa gång. Jag glömde fota…
Fiskspett med potatistimbal och sherrysås
ca 300 g torskrygg
ca 400 g laxfilé
Marinad:
olivolja med citronsmak
röd chili
lime
salt/peppar
Skär fisken i kuber och lägg i marinaden. Låt stå i kylen en stund. Trä sedan upp på grillspett och sätt in i ugnen (200 grader, ca 20 minuter.)
Potatistimbal
6 stora, fasta potatisar
2 dl grädde
ca 200 gram chevré
2 ägg
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
Riv potatisen på rivjärn och lägg i en bunke. Blanda i grädde, smulad osten, ägg, salt och peppar och rör ihop till en smet.
Smörj 8 formar alt en muffinspanna med smör och fördela potatissmeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Recept på sherrysåsen finns här.