Gott Nytt År!

I goda vänners sällskap firades det nya året in. Tre rätter stod på menyn: Skagenröra med pumpernickel, fiskspett med potatistimbal och cremé bruleé. Det var riktigt gott, bilder på maten kommer nästa gång. Jag glömde fota… Nyår

Fiskspett med potatistimbal och sherrysås
ca 300 g torskrygg
ca 400 g laxfilé
Marinad:
olivolja med citronsmak
röd chili
lime
salt/peppar

Skär fisken i kuber och lägg i marinaden. Låt stå i kylen en stund. Trä sedan upp på grillspett och sätt in i ugnen (200 grader, ca 20 minuter.)

Potatistimbal
6 stora, fasta potatisar
2 dl grädde
ca 200 gram chevré
2 ägg
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör

Riv potatisen på rivjärn och lägg i en bunke. Blanda i grädde, smulad osten, ägg, salt och peppar och rör ihop till en smet.
Smörj 8 formar alt en muffinspanna med smör och fördela potatissmeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Recept på sherrysåsen finns här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s