Brännvinssill

Mammas sill är ett måste på julbordet. I år gör jag dessutom den alldeles själv.

Brännvinssill2 burkar matjesill, a´200 gram
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
4-5 dillkvistar
Marinad:
1 dl tomatjuice
2 msk olja
1 msk ättikssprit (12%)
2-3 msk spad
1/2 dl socker
15 kryddpepparkorn
15 rosépepparkorn
3 msk brännvin (Läckö, slotts aquavit etc.)

Låt sillen rinna av. Spara några msk av spaden. Skär sillen i smala bitar. Hacka lök, vitlök och dill. Varva sill, lök och dill i en burk.

Blanda tomatjuice, sillspad, olja, ättika och socker. Rör tills sockret smält. Krossa pepparkornen och lägg ner tillsammans med brännvin. Häll marinaden över sillen. Låt stå minst ett dygn.

Lämna en kommentar