Saffranskola med vaniljton

Hittade ett recept i senaste Elle som jag tyckte såg spännande ut. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till att ha saffran i godis men så fel jag hade. Dessa kolor är såå goda, jag har lagt dom i frysen så att inte de också tar slut innan jul… Testa!

40 bitar
Saffranskola1 vaniljstång
1 g saffran
1,5 dl vispgrädde
100 g smör
3 dl rörsocker, strö
1 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt
florsocker till pudring

Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner både stång och frön i en tjockbottnad kastrull. Häll ner övriga ingredienser (ej florsocker) och koka upp. Låt koka/sjuda tills smeten blivit 116 grader. (Alt. klarar kulprovet)

Slå upp kolan i en bakplåtspappersklädd form och låt svalna. Ställ sedan kolan i kylen ca 2 timmar. Skär upp kolan i bitar och pudra bitarna med florsocker. Ett tips är att låta kolan bli lite varm innan du skär eftersom den lätt spricker annars. Förvaras svalt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s